Eerste heilige Communie

9 juni 2024

Zondag 9 juni vierden negen kinderen hun eerste Heilige Communie in de Mariakerk te Bussum. Dit jaar voor het eerst samen met de vier parochies uit de regio. Kapelaan Javier Acuña ging in deze viering voor met Kapelaan van Meerten, een oom van één van de communicantjes. Het was één groot feest! De ouders hadden de kerk prachtig versierd en de kerk zat vol met broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s, familieleden en andere parochianen. Op 16 juni volgde er nog een feestelijke Eucharistieviering waarin de kinderen een Bijbel ontvingen als cadeau.
Op 29 juni werd het traject afgesloten met een uitje naar het Heiligdom in Heiloo. Hier volgde nog een laatste catechese en was er ook nog veel tijd voor plezier. Een paar maanden geleden zijn we begonnen met de voorbereiding voor de eerste Heilige Communie. Tijdens deze voorbereiding hebben we samen met de kinderen gekeken hoe wij vrienden van Jezus kunnen worden. Op 9 juni was het zover, 9 kinderen vierden hun eerste Heilige Communie in de Mariakerk te Bussum. Dit jaar werkte we voor het eerst samen met de vier parochies uit de regio. De Thomaskerk in Huizen, de sint Vituskerk in Blaricum, de Vituskerk in Naarden en de Mariakerk in Bussum.

Kapelaan Javier ging tijdens deze viering voor samen met Kapelaan van Meerten – een oom van één van de communicantjes- in deze viering. Het was één groot feest! De ouders hadden de kerk prachtig versierd en de kerk zat vol met broertjes, zusjes, ouders, opa’s en oma’s, familieleden en andere parochianen. 

16 juni volgde er nog een feestelijke Eucharistieviering waarin de kinderen van de eerste Communie een Bijbel ontvingen als cadeau.

Op 29 juni sluiten we het traject af door met z’n allen een uitje te doen naar het Heiligdom in Heiloo. Hier hebben we nog een laatste catechese en is er ook nog veel tijd voor plezier.

Machteld van Thienen

Andere berichten