Koren en muziek

Kun je zingen, zing dan mee
‘Zingen is dubbel bidden!’

Koren van de Mariakerk
In de Mariakerk zingen het Mariakoor en Mary’s Voices, beiden gemengde koren onder leiding van dirigente Karin Kuijper.

Daarnaast kunnen we in de Mariakerk ook met regelmaat genieten van een Gregoriaans mannenkoor o.l.v. Jean Janssens.

Koorinformatie Mariakerk
De repetitie van het Mariakoor is elke maandag van 14:00 tot 16:00 uur in de Sloep van de Mariakerk. Het Mariakoor zingt voornamelijk Nederlands liturgische repertoire.
De repetitie van het koor Mary’s Voices is elke maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur in de Sloep van de Mariakerk. Mary’s Voices zingt een gevarieerder geestelijk repertoire met o.a. Engels en
Franstalige liederen.

Elke woensdag om 14.00 uur is er voor alle koorleden een stemtraining o.l.v. dirigente Karin Bouwmeester. Deze training is bedoeld om het stemgebruik te verbeteren en is open voor alle
koorleden binnen de parochie. De eerste training na de zomerstop is op woensdag 4 september.

Wilt u een keer vrijblijvend komen kijken of meezingen? Neem dan contact op met dirigente Karin Bouwmeester (karinbouwmeester@xs4all.nl)

Koren van de Sint Vituskerk
In de Sint Vituskerk zingen het Ceciliakoor onder leiding van Piet Philipse en het Vituskoor onder leiding van Nico Brinker.

Muziek en zang zijn buitengewoon belangrijk voor het uitdragen van het Evangelie. Denk alleen maar aan de Mattheüs Passion en de Messiah. Wat een zeggingskracht! Muziek en zang hebben samen een bijzondere kracht. Van de kerkvader Augustinus (354-430) is de puntige uitspraak: ‘Zingen is dubbel bidden’. Je lichaam en ziel doen eraan mee. Door het zingen hebben we contact met God en met elkaar.