hands, soil, plant

Doneren en collecte

Kerkbalans

Jaarlijks is er een actie met oproep (Kerkbalans) om aan uw parochie te doneren, zodat de parochie kan voortbestaan in het geven van geestelijke steun en zorg voor de gemeenschap, zodat de verwarming kan blijven draaien en onderhoud kan worden gedaan. Op deze pagina leest u welke verschillende manieren van doneren er zijn en de mogelijkheid van aftrekbaarheid van uw gift. 

Collecte

Wij zijn als katholieken niet verplicht om geld te geven aan de kerk, maar wij worden wel opgeroepen tot liefdadigheid, waarbij we tijd en/of geld geven aan degenen (in dit geval de kerk), die het nodig hebben.

Wekelijks wordt er in onze kerken gecollecteerd voor de instandhouding van onze eigen parochie. Uw contante bijdrage wordt gevraagd maar er is ook mogelijkheid een bedrag te geven via een QR-code.
Als u uw bijdrage niet kunt of wilt geven tijdens de collecte, dan hopen we dat u het collectegeld wilt overmaken. Dat hoeft niet elke week. U kunt het ook opsparen en bijvoorbeeld maandelijks overmaken. U kunt dit doen naar rekeningnummers NL98 ABNA 0554 0367 03 (Mariakerk in Bussum) en/of naar NL33 RABO 0343 7026 65 (Vituskerk in Naarden).

Donatieformulier via iDeal

U kunt binnenkort via iDeal doneren. De betalingen zullen worden verwerkt volgens ons privacybeleid en onze betalingsvoorwaarden.