Vormsel

Tijdens het sacrament van het Heilig Vormsel ontvang je de kracht van de Heilige Geest om je te versterken in je geloof en om nog meer samen te zijn met Jezus Christus.

Eenmaal per twee of drie jaar, hebben jongeren de kans om zich voor te bereiden op dit sacrament. Deze voorbereiding en het vormsel zelf vinden plaats in samenwerking met de parochies van Bussum, Naarden, Blaricum, Huizen en Laren. 

Alle jongeren tussen de 12 en 14 jaar en die de basisschool hebben verlaten, komen hiervoor in aanmerking. De aankondiging van de voorbereiding kunt u vinden op deze website, of in een van onze parochiebladen. Wij zullen u ook persoonlijk benaderen.

Tijdens de voorbereidingsperiode zijn er regelmatig bijeenkomsten. Hier wordt er uitleg gegeven over het sacrament van het Heilig Vormsel, we voeren gesprekken met elkaar over bijvoorbeeld keuzes maken, bidden, de Heilige mis, geloof, de bijbel, en nog veel meer. Er zijn ook verschillende activiteiten zoals het helpen van anderen, een bezoek aan het seminarie, klooster of bedevaartplek.

De eerstvolgende voorbereiding zal beginnen in september 2025 met een informatieavond.

De viering waarin de jongeren het Heilig Vormsel ontvangen vindt meestal plaats op een zaterdagmiddag om 17:00, veelal in de tijd rond Pinksteren. Het sacrament van het Vormsel zal worden toegediend door onze bisschop, of de hulpbisschop.

Nadat je het Heilig Vormsel ontvangen hebt, worden er nog verschillende contactavonden georganiseerd. 

Meestal wordt men gevormd op jonge leeftijd, maar ook gedoopte volwassenen die niet zijn gevormd, kunnen alsnog het H. Vormsel toegediend krijgen. Bij volwassen is de voorbereiding en het ontvangen van het Vormsel meestal individueel.

Aanmelding kan door een email te sturen naar ons secretariaat (secretariaat@h-drieeenheid.nl).