Eerste Communie

In samenspraak met de ouders en de pastor wordt er ieder jaar voorbereid op de belangrijke en feestelijke gebeurtenis van de Eerste Heilige Communie. Tijdens deze viering ontvangen de kinderen voor het eerst het brood, waarmee we Jezus Christus gedenken, de Heilige Communie. De voorbereiding richt zich zowel op het verstrekken van informatie over de Communie als op het versterken van de saamhorigheid. De kinderen vormen samen een groep, die weer deel uitmaakt van de grotere kerkgemeenschap.

INFORMATIEAVOND EERSTE HEILIGE COMMUNIE

Vanaf oktober starten we weer met de bijeenkomsten als voorbereiding voor het ontvangen van de eerste Heilige Communie.

Dinsdag 17 september is er om 20.00 uur in de pastorie van de Vituskerk in Naarden en op dinsdag 24 september in de pastorie van de Vituskerk in Blaricum een informatieavond voor ouders met kinderen in groep 4 (of hoger) over deze voorbereiding. U heeft dus keuze uit deze twee data en locaties die qua inhoud hetzelfde zijn.

Tijdens deze informatieve ouderavond zal er uitleg worden gegeven over de voorbereidingen en het communieproject dat hierbij wordt gebruikt.

Afgelopen jaar is deze voorbereidingsperiode voor het eerst samen gedaan met de vier parochies: Bussum, Naarden, Huizen en Blaricum. Dit was een groot succes, dus ook dit jaar gaan we dit weer gezamenlijk organiseren om hopelijk een nieuwe groep enthousiaste kinderen voor te bereiden op het ontvangen van hun eerste Heilige Communie op zondag 1 juni 2025.

Heeft u een kind dat in groep 4 zit (of hoger), dan kan hij/zij meedoen aan deze voorbereidingen voor dit grote feest. Er wordt vanuit de pastorie een inschrijfformulier gezonden aan de gezinnen waarvan de gegevens ons bekend zijn.

De eerste stap in de Katholieke kerk is het sacrament van het H. Doopsel en daarop volgt het sacrament in de H. Eucharistie; het ontvangen van de Heilige Communie.

Aan u als ouders is de keuze of u uw kind na het doopsel ook nu verder op de weg van het geloof wilt begeleiden. Een belangrijke keuze. De parochies bieden daarbij graag ondersteuning,

Kent u misschien nog andere gezinnen die hierin ook geïnteresseerd zijn, geef het door!!!

Wij hopen op een grote opkomst voor deze ouderavond (ook als u misschien nog twijfelt of u uw kind mee wilt laten doen).

Bij vragen kunt u ons altijd bellen of mailen.

Met vriendelijke groet,
De werkgroep van de Eerste Heilige Communie,

Roos (06-83409350)
Machteld (06-45138233)
Miranda (06-30584574)
Mariëtte (06-39621177)